HERO ZOEKT EEN NIEUW THUIS (NEDERLAND)

Hero (reu, geboren: januari 2019, schofthoogte: 50 cm) is een ontzettend trouw, intelligent en leergierig hondje. Hij wil heel graag bij je zijn en naast je liggen. Zijn favoriete ligplekken zijn zijn bench en zijn kussen. Hij vraagt dan ook regelmatig of je zijn kussen even wil verslepen naar waar jij op dat ogenblik zit….. ’s Nachts slaapt hij in zijn bench. Hier voelt hij zich veilig.

Hero kan heel goed alleen zijn, is bekend met alle standaard commando’s en gaat gemakkelijk mee in de auto. Hij vindt wandelen heerlijk, maar niet te vroeg, want meneer slaapt graag uit.

Zijn eigenaren zijn dol op hem, maar toch hebben ze ons gevraagd om een ander huisje voor hem te zoeken. Hero is namelijk bang voor kinderen. Met hun eigen kinderen gaat het goed. Met de oudste van 5, waarmee hij is opgegroeid, is het 2 handen op 1 buik. De jongste van 10 maanden vindt hij wel al wat spannender. Andere kinderen in huis (en ook buiten) bezorgen hem echter enorm veel stress. Er is helaas geen ruimte in huis om hem op momenten dat er kinderen over de vloer zijn apart te leggen. En op die momenten voelt zijn veilige bench ook niet veilig meer voor hem.

Onbekende honden, mensen en geluiden vindt hij ook spannend. Eigenaren ondersteunen hem door (zoveel als mogelijk) niet meer recht op andere honden af te lopen, hem even aan de lijn te houden als er bezoek komt en door thuis een muziekje aan te zetten. Ze zouden graag meer doen door bijvoorbeeld vaker te gaan wandelen in een rustig gebied of met zijn angsten aan de slag te gaan, maar met een druk werk- en gezinsleven is hun tijd helaas beperkt. Ze hebben het gevoel dat ze hem niet kunnen geven, wat hij nodig heeft.

Eigenaren: “Voor ons is dit echt een hele moeilijke beslissing en een die we liever niet hadden genomen. Maar we zijn nu in een stadium dat we niet meer alleen kunnen denken aan onszelf, aan dat we hem heel erg zouden gaan missen. Maar we moeten ook aan hem denken en gunnen hem een huis waar hij niet meer constant in deze stress en chaos hoeft te zitten. Hoe verdrietig ook.”

Voor Hero zoeken we dus een plekje bij mensen zonder kinderen, zonder overvolle agenda qua sociaal leven (Een keertje bezoek is geen probleem, wel zou een aparte ruimte in huis, waar hij zich kan terugtrekken, voor hem al heel veel verschil maken. Mensen die regelmatig komen, zijn voor hem overigens helemaal prima, want niet meer onbekend) en die in een rustige (wandel)omgeving wonen.

Voor Hero is het belangrijk dat hij in alle rust kan wennen aan zijn nieuwe omgeving. Kennis over overprikkeling en hoe dit te voorkomen is een pré.

Wie kan deze lieverd het stressvrij leventje bieden dat hij nodig heeft – en dat zijn huidige eigenaren hem zo toewensen?

De adoptiefee voor Hero bedraagt Euro 150. Wil je meer informatie over het adopteren van Hero? Mail dan naar carf.adoption@gmail.com.

Delen is lief 🙏🙏🙏Facebook permalink