Op zaterdag 25 juni organiseert Curaçao Animal Rights Foundation (CARF) een Meet & Greet waar geïnteresseerden kennis kunnen maken met verschillende honden die van straat zijn gered en geadopteerd kunnen worden.
De Meet & Greet zal plaatsvinden tussen 10 uur ‘s ochtends en 12:00 uur ‘s middags aan de Beshiweg 1, achter Supermarkt Vreugdenhil in Dominguito. Er zullen honden van verschillende leeftijden, groottes en achtergronden aanwezig zijn. Alle aanwezige honden zijn ingeënt en gechipt en door een erkend dierenarts gezond verklaard. Het steriliseren/castreren is inbegrepen in de adoptie vergoeding van Naf. 150,- per hond.

Middels dit adoptie evenement hoopt CARF zo veel mogelijk honden aan een liefdevol baasje te kunnen helpen. De stichting is momenteel overvol en kan geen nieuwe hulpbehoevende honden meer opnemen voordat er eerst enkele honden worden geadopteerd.

“Zwaar vermagerde, mishandelde honden, nesten met puppy’s, gedumpte honden, het zijn maar enkele voorbeelden van praktijken die op Curaçao bijna alledaagse kost zijn. Wij ontvangen regelmatig berichten van mensen die honden in erbarmelijke staat hebben gevonden, soms zelfs meer dood dan levend. Nadat ze bij ons op krachten zijn gekomen, door onze dierenarts gezond zijn verklaard, en dusdanig zijn gesocialiseerd, worden ze aangeboden ter adoptie,” zegt Lisette van der Heijden, vrijwilligster bij CARF. “Mensen die ooit al eens een zwerfhond van CARF geadopteerd hebben, zeggen achteraf vaak dat dit een van de beste beslissingen in hun leven is geweest. De liefde die zulke honden geven, overstijgt vaak alle verwachtingen.”

De zomerperiode is voor veel mensen een ideale tijd om een hond te adopteren. Door dit evenement net voor de zomervakantie te organiseren, hoopt de stichting mensen de mogelijk te bieden om ruim de tijd te nemen voor het introduceren van hun adoptie hond in een nieuwe omgeving.

CARF nodigt iedereen uit die overweegt een hond aan te schaffen aanwezig te zijn op het evenement. Ook mensen die interesse hebben in de werkzaamheden van CARF, of die een donatie willen langsbrengen in de vorm van geld of goederen zoals hondenvoer, schoonmaakartikelen en speeltjes, zullen warm worden ontvangen.

Stichting CARF werd in 2008 opgericht en is de oudste ‘no-kill’ stichting op Curaçao. CARF heeft meer dan honderdvijftig verwaarloosde en voormalige zwerfhonden onder hun hoede, maar draait nog altijd volledig op donaties en vrijwilligers. Voor meer informatie kunt u de Facebook pagina ‘CARF Curacao’ raadplegen of mailen naar stichtingcarf@gmail.com.