Fosteren is heel dankbaar werk

Overweeg jij om te fosteren? Dit is wat je moet weten!

Het fosteren van een CARFIE geeft heel veel voldoening! Als foster bij CARF stel je jouw huis en hart open voor een hond. Jij biedt de hond liefde, geduld, rust, verzorging, dagelijks voer en vers water en een veilige plek. Je ziet jouw fosterhondje elke dag opbloeien en genieten van zijn nieuwe leven. Jij observeert het gedrag van de hond en helpt de hond met socialiseren. Soms door simpelweg met de hond te spelen. En soms door de hond geleidelijk kennis te laten maken met andere honden, mensen, geluiden, aan de riem lopen, etcetera. Op deze manier krijgen wij een volledig beeld van de hond. Dit helpt ons om een geschikt ‘forever home’ te vinden voor jouw fosterhond. En jij speelt hierin een sleutelrol!

Uiteraard zal CARF jou gedurende het fosterproces begeleiden. Wij zorgen voor hondenvoer, speeltjes, een mandje, een halsband en een riem. Ook nemen wij alle kosten op ons, waaronder ook de veterinaire zorg van de hond. Als jij extra speeltjes o.i.d. wilt aanschaffen dan ben je hier natuurlijk vrij in. Gedurende de opvangperiode zijn wij altijd beschikbaar om te helpen of te adviseren in het geval dat jij vragen hebt. Wij hebben regelmatig contact met onze fostergezinnen om te bespreken hoe het gaat.

Afscheid nemen van jouw fosterhond

Wij krijgen vaak de vraag of het moeilijk is om als fostergezin uiteindelijk afscheid te moeten nemen van een fosterhondje. We zullen hier niet over liegen. Het is erg makkelijk om je te hechten aan onze CARFIES. En het kan dan ook erg moeilijk zijn om hen te laten gaan wanneer ze eenmaal klaar zijn voor adoptie. Maar wanneer je foto’s en updates ontvangt waarin hond en baas blij en gelukkig zijn met elkaar, dan maakt dat veel goed. Dankzij jouw hulp heeft jouw fosterhondje nu een liefdevol gezin gevonden. En dankzij jouw inspanningen heeft jouw fosterhondje zich makkelijk kunnen aanpassen. Jij hebt jouw steentje bijgedragen om deze adoptie alle kans van slagen te geven!

CARF heeft een strikt adoptiebeleid. Wij gaan altijd op huisbezoek bij potentiële adoptanten. Op deze manier weten wij dat onze honden in een veilige en liefdevolle omgeving terecht komen.

Foster a CARF Dog

Opvanggezin worden

Is jouw interesse om te fosteren gewekt? Neem dan contact met ons op via de website of stuur een e-mail naar stichtingcarf@gmail.com en word lid van de CARF-familie!

Foster a CARF Dog