Curaçao Animal Rights Foundation (CARF) is opgericht op 29 mei 2008 door een team hondenliefhebbers met een gezamenlijke missie. Wij willen het zwerfhonden probleem op Curaçao bestrijden en afgedankte, mishandelde en verwaarloosde honden een tweede kans op een gelukkig leven geven. 

In de afgelopen 10+ jaar heeft deze passie ertoe geleid dat wij honderden honden hebben gered, opgevangen, verzorgd, gesocialiseerd en herplaatst ― zowel op Curaçao als in het buitenland.

CARF wordt gerund door vrijwilligers en werkt volledig op non-profit basis. Wij ontvangen geen overheidssubsidies en zijn afhankelijk van donaties, giften en sponsors. Ons team bestaat uit expats en lokale bewoners van het eiland. Wij werken samen met erkende dierenartsen en gediplomeerde hondengedragsdeskundigen. 

Onze missie is gericht op de volgende hoofddoelen:

  • Het creëren en vergroten van het bewustzijn en het aanzetten tot actie op het gebied van omgang met (zwerf)dieren. 
  • Het opvangen en verzorgen van verlaten, mishandelde en verwaarloosde honden;
  • Het herplaatsen van voormalige straathonden bij liefdevolle adoptanten.

CARF is altijd op zoek naar vrijwilligers die hun steentje willen bijdragen aan het verwezenlijken van onze missie. Vrijwilligerswerk bij CARF is niet alleen leuk en leerzaam, maar geeft ook zeer veel voldoening. Wil jij de handen uit de mouwen steken en je inzetten voor de honden op Curaçao? Neem dan contact met ons op. Je kan ons ook ondersteunen vanuit Nederland!

Onze CARFIES worden opgevangen in liefdevolle fostergezinnen en in ons drukke reddingscentrum. Nadat de honden voldoende zijn gerevalideerd en gesocialiseerd kunnen zij geadopteerd worden. 

Op zoek naar een kameraadje voor het leven? Bekijk dan ons overzicht met adopteerbare honden. 

Onze CARFIES zijn minstens net zo lief en slim als rashonden maar komen zonder hoog prijskaartje. De rasloze honden van Curaçao worden ook wel Westpointers genoemd, vernoemd naar het westelijke punt van ons eiland. De kenmerkende eigenschappen van deze Westpointers zijn o.a. betrouwbaar, intelligent, leergierig, sterk (qua gezondheid) en extreem loyaal. Met de juiste verzorging hebben deze veerkrachtige honden vaak ook nog eens een langere levensduur dan veel zuivere rassen. 

Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met stichtingcarf@gmail.com of gebruik het contactformulier op onze website.


Picture

Onze Partners