Je staat op het punt een goede daad te verrichten; je wilt een hond adopteren. Dat is hartstikke nobel en wij helpen jou graag om een geschikte match te vinden. Wij hebben een lijst gemaakt met 10 fantastische redenen om een rescue hond uit Curaçao te adopteren. De honden die door de Curacao Animal Rights Foundation (CARF) worden opgevangen noemen wij ook wel liefdevol CARFIES. Wil jij een CARFIE een tweede kans geven op een gelukkig leven?

1. Je redt een leven wanneer je een hond adopteert

Wanneer je een hond adopteert via onze stichting weet je waar je aan toe bent. Er is goede begeleiding voor, tijdens en na de adoptie. Je geeft een hond die vroeger op straat rond liep of verwaarloosd werd, een kans op een  zorgeloos leven. Wij hebben sinds 2008 honderden straathonden zien opbloeien tot vrolijke huisdieren, dankzij geduld, tijd en liefde. Wanneer je een CARFIE adopteert, redt je een leven. En je voorziet een hond die het echt verdiend van een veilige, zekere en liefdevolle omgeving.

2. Je maakt ruimte voor een andere hond in nood

Wanneer je een CARF hondje in huis neemt, red je niet één leven maar twee levens. Wanneer een van onze honden verhuisd naar zijn of haar ‘forever family’, komt er een plek vrij voor. Dit betekent dat wij een andere hond kunnen opvangen die onze hulp nodig heeft.

3. Je vindt een hond die bij jou past

Wij kennen onze honden door en door. Onze vrijwilligers en foster gezinnen brengen veel tijd door met onze honden waardoor wij iedere hond goed leren kennen. De meeste van onze CARFIES worden tijdelijk verzorgd door fostergezinnen totdat zij geadopteerd worden. Door het fosteren van de hond worden de adoptiekansen aanzienlijk vergroot. Onze fosters delen waardevolle informatie met ons. Is de hond  wel of niet goed met andere honden, hoe reageert de hond op kinderen? Houdt de hond van wandelingen maken of autoritjes? Hoe reageert de hond op eventuele onverwachte geluiden, etcetera. Ons doel is altijd om een liefdevol gezin en veilig huis te vinden voor onze honden. Een plek waar zij gelukkig oud kunnen worden. Wij zoeken een hond die past bij jou, maar ook bij jouw huis en jouw levensstijl. Je kan ons dus eigenlijk zien als matchmakers!

4. Je kan alsnog kieskeurig zijn

Wij verzorgen momenteel ruim honderd honden waarvan de meeste inmiddels adoptie-klaar zijn. Wanneer je een hond adopteert via CARF, heb je dus volop keus! Of je nu op zoek bent naar een puppy of een volwassen hond, een teefje of een reutje; wij hebben van alles wat. Wij hebben vaak enkele kleinere honden, medium-size honden en grotere honden in onze opvang. You name it, we got it! En zoals we al eerder schreven, wij doen graag onze uiterste best om de perfect match te vinden.

5. Je adopteert een gezonde hond

De CARFIES die we ter adoptie hebben zijn sociale en gezonde honden. Onze honden worden goed verzorgd, gechipt, ingeënt, ontwormd, en behandeld tegen vlooien en teken. Zodra onze puppy’s oud genoeg zijn worden zij tevens gecastreerd en gesteriliseerd.* Al deze kosten zijn inbegrepen in de adoptiebijdrage. Dit betekent niet dat jouw hond nooit problemen zal hebben. Maar wel dat jij je geen zorgen hoeft te maken over eventuele ziektes of kwalen op het moment van adoptie. Wanneer je een CARF hond adopteert, ontvang je hun gezondheidsdossier en andere medische informatie.
* Adopteer jij een CARFIE die zes maanden of jonger is? Dan nemen wij contact met jou op wanneer zij gecastreerd of gesteriliseerd kunnen worden. Kosten voor deze procedure zijn al inbegrepen in de adoptievergoeding.

6. Je ontvangt eeuwige dankbaarheid

Helaas hebben sommige honden veel meegemaakt voordat zij door ons gered werden. Sommige honden zijn in de steek gelaten door hun baasjes, andere zijn op straat gezet of ingeruild voor een puppy. Sommige honden zijn op straat geboren en hebben zichzelf in leven moeten houden. De afgelopen tien jaar hebben wij gezien hoe dankbaar Westpointers* zijn wanneer zij gered worden. Wanneer je hen genoeg tijd en liefde geeft herwinnen zij hun vertrouwen in de mens. Onze CARFIES hebben bewezen super loyaal, ontzettend dankbaar en hartstikke liefdevol te zijn wanneer zij goed verzorgd worden.
* De straathonden van Curaçao worden Westpointers genoemd.

7. Er is altijd een vangnet om op terug te vallen

Wij onderhouden graag contact met onze adoptie families. Het doet ons ontzettend goed wanneer wij updates ontvangen van de gezinnen die een CARFIE hebben geadopteerd. Heb jij na de adoptie vragen over de gezondheid, voeding of gedrag van uw geadopteerde hond? Dan mag je altijd contact met ons opnemen. Wij zijn hier om te luisteren, te helpen en te adviseren. Wij hebben enkele gedragstherapeut voor honden in ons team. Zij helpen graag met het oplossen van eventuele problemen, of dit nu een week of een jaar na adoptie is.

8. CARFIES zijn geweldige gezinshonden

Zoek je een leuke gezinshond? Onze honden zijn een geweldige aanvulling voor een gezin. De meeste CARFIES zijn ontzettend lief met zowel kinderen als volwassenen. Ook zijn onze honden vaak speels met andere honden. Kinderen die opgroeien met een hond krijgen gemiddeld meer beweging. Ook leren zij vanuit het verantwoordelijkheidsgevoel gedisciplineerd met een huisdier om te gaan.

9. Jouw adoptiebijdrage helpt ons het zwerfhondenprobleem op te lossen

Onze CARFIES zijn net zo lief, slim en waakzaam als rashonden ― voor slechts een fractie van de kosten. Dat klopt, we houden onze adoptiebijdrage laag op slechts Nafl. 150 per hond. De lage adoptiekosten zijn verleidelijk. Maar wist je dat onze adopteerbare honden gevaccineerd, gechipt en gesteriliseerd of gecastreerd zijn? Dit is allemaal ingebegrepen in de adoptiebijdrage. Met jouw adoptiebijdrage kunnen wij weer andere honden helpen die onze hulp nodig hebben. Een win-win situatie!

10. Mensen die een CARF hond adopteren zijn helden

Echt waar. Het is tenslotte niet elke dag dat je iemands leven redt.
Oh, en selfies met je CARFIES? Die zijn onbetaalbaar.
Stuur een e-mail naar stichtingcarf@gmail.com voor meer informatie over ons adoptieproces of onze adopteerbare honden. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact op. Ben je niet in de mogelijkheid om een hond te adopteren, maar zou je wel tijdelijk een hond kunnen opvangen? Dan zou je kunnen overwegen om een foster te worden. Vergeet ons niet te volgen op Facebook en Instagram voor jouw dagelijkse dosis #CARFIELOVE.