Guapo is op zoek naar een baasje, en wij helpen hem graag een hondje… eh, een handje! Hij woont momenteel bij een lieve foster in Nederland, maar zou heel graag zijn adoptiefamilie vinden. Ben jij op zoek naar een hond die een nieuwe kans verdient? Dan vertellen wij je graag meer over onze Guapo.

Guapo is een gecastreerde reu van 1,5 jaar oud. Hij heeft een schofthoogte van 55 centimeter en weegt zo’n 25 kilo. Hij houdt van ravotten met zijn speeltjes, buiten naar de vogeltjes kijken, snuffelen tijdens de wandeling, kroelen op schoot, liggen in het zonnetje, pootje baden in het water en vooral heel veel aaitjes op zijn kont/rug krijgen.

Guapo is een hele lieve, rustige hond die zijn onzekerheid maskeert met een hoop gegrom. Zolang hij weet wat hij moet doen, bijvoorbeeld rustig in zijn mandje gaan liggen of gaan zitten als er een andere hond langsloopt, dan gaat het heel goed. Bezoek, vooral het binnenkomen van het bezoek, is nog wat spannend. Maar ook daarin zet hij grote stappen.

Dit is wat Guapo’s foster familie over hem te vertellen heeft: “Guapo gaat nog altijd vooruit. In huis is hij een rustige hond. Hij vindt het gezellig wanneer wij thuis zijn maar kan ook goed alleen zijn. Wij hebben een paar keer bezoek gehad en ook dat ging goed. Wij hebben het bezoek buiten ontvangen en hen gevraagd om Guapo te negeren. Dat werkt het beste, want dan vindt Guapo zijn rust. Buiten wandelen met Guapo gaat ook steeds beter. Hij is nog wat angstig voor vreemde honden met veel energie, maar met de buurhonden is hij inmiddels dikke maatjes geworden!”

De ideale familie?

Voor Guapo zoeken we een huisje in een rustige omgeving, bij een gezin zonder kinderen en waarvan de agenda niet overvol staat met allerlei activiteiten. Voor Guapo is het belangrijk dat hij in alle rust kan wennen aan zijn nieuwe omgeving. Kennis over overprikkeling en hoe dit te voorkomen is een pré.

Guapo adopteren?

Voor meer informatie over Guapo kan je contact opnemen met ons Adoptie Team via carf.adoption@gmail.com. Ons team in Nederland zal dan zo snel mogelijk op jouw email reageren en eventuele vragen beantwoorden.

Foster- of adoptiegezin worden voor een hondje uit Curaçao?

Dan ben je hier aan het juiste adres! Door een foster- of adoptiefamilie te worden, geef je een hond uit Curaçao een (tijdelijk) warm en liefdevol thuis. Neem (geheel vrijblijvend!) contact op met carf.adoption@gmail.com voor meer informatie over ons adoptieproces, onze adopteerbare honden of ons foster programma.

Geef jij Guapo uit Curaçao een tweede kans in Nederland? Guapo zoekt baas Guapo zoekt een adoptiefamilie Guapo zoekt een familie in Nederland