WILLEMSTAD, CURAÇAO – Op vrijdag 29 mei viert de Curaçao Animal Rights Foundation (CARF) het 12-jarig bestaan van de stichting. CARF werd in 2008 opgericht door lokale dierenliefhebbers. De stichting heeft in de afgelopen 12 jaar zo’n 2.000 honden weten te redden, verzorgen en herplaatsen ― zowel op het eiland als in het buitenland.

CARF wordt gerund door vrijwilligers en is afhankelijk van donaties, sponsors en de verkoop van (zelfgemaakte) spullen op evenementen. Maar het vieren van het bestaan met een evenement zit er dit jaar niet in vanwege het coronavirus (COVID-19). “Het wordt een sobere viering dit jaar. Maar we willen met vrijwilligers, sponsors en andere individuen die onze stichting een warm hart toedragen toch even stil staan bij ons 12-jarig bestaan,” zegt Sheila Maal, vertegenwoordiger van stichting CARF.

CARF verzorgd momenteel ruim 100 honden waarvan het merendeel geschikt is voor adoptie. Wegens het coronavirus vinden er momenteel nauwelijks adopties plaats terwijl de stichting wel doorgaat met het opvangen van honden. CARF ontvangt dagelijks meerdere berichten via social media met het verzoek om gedumpte honden of straathonden op te nemen. Het aantal verzoeken is sinds het begin van de coronacrisis fors toegenomen.

“We hebben de afgelopen weken meerdere honden van straat gehaald, waaronder ook twee moeder honden met respectievelijk acht en vijf puppy’s. Alle honden die door ons worden gered worden zo snel mogelijk onderzocht door een dierenarts zodat de nodige vaccinaties en parasieten bestrijdende behandelingen kunnen worden toegediend. Daarnaast worden alle honden gesteriliseerd en gechipt en krijgen ze tweemaals daags te eten. Dit brengt allemaal kosten met zich mee,” aldus Maal.

Fostergezinnen gezocht

COVID-19 heeft meerdere vrijwilligers en foster gezinnen doen besluiten het eiland te verlaten. CARF is momenteel dan ook hard op zoek naar mensen die tijdelijk één of meerdere honden zouden willen opvangen. Door honden in foster gezinnen te plaatsen krijgen zij tijd en ruimte om te socialiseren en te wennen aan het huiselijk leven. Dit vergroot uiteindelijk de kans op een succesvolle adoptie.

Doneren van goederen of geld

Naast monetaire donaties op MCB rekeningnummer 21199501 ten name van CARF Curaçao kan de stichting altijd schoonmaakmiddelen gebruiken. Producten die de stichting goed kan gebruiken zijn o.a. bleekmiddel, papieren keukenrollen, vuilniszakken, afwasmiddel, etcetera. Deze kunnen worden afgegeven bij Dierenkliniek Claus Clinic aan de Anasaweg 7 in Dominguito.

Meer informatie

Voor meer informatie over adopteren, fosteren, het 12-jarig bestaan of Stichting CARF in het algemeen kan men www.carfcuracao.com bezoeken. Of een email sturen naar stichtingcarf@gmail.com. Stichting CARF is ook te vinden en te contacteren via Facebook (www.facebook.com/carfcuracao) en Instagram (www.instagram.com/carfcuracao).