CARFIE Of The Week_ Tobias

Onze CARFIE Van De Week is deze keer Tobias. Tobias is in december 2017 door ons opgenomen met een ingegroeide halsband. Iemand heeft hem ooit een halsband omgedaan, maar heeft deze waarschijnlijk nooit versteld. Deze halsband is uiteraard zo snel mogelijk verwijderd en de zware wond die achterbleef is door de dierenarts behandeld. Het herstel van de wond heeft dan ook even geduurd. Maar met de juiste zorg, veel geduld en een hele berg liefde is Tobias’ hals uiteindelijk volledig hersteld.

Wat Tobias verder nog heeft meegemaakt in zijn vroegere leven, daar kunnen wij enkel naar gissen. Maar hij heeft duidelijk een trauma opgelopen en dat zien we terug in zijn gedrag. Ondanks dat Tobias heel lief is, houdt hij namelijk nog altijd afstand van (nieuwe) mensen. Gelukkig komt zijn vertrouwen in mensen komt stapje voor stapje terug. Met andere honden gaat het overigens heel erg goed, hij heeft zijn plekje in de roedel helemaal gevonden. Het uiteindelijke doel is om voor Tobias een fijn huis te vinden. Voor nu zijn wij op zoek naar een op-afstand-baasje die hem financieel wilt ondersteunen totdat hij klaar is voor adoptie.

Kunt u geen hondje adopteren maar wilt u toch bijdragen?

Dan kunt u Tobias, of een van onze vele andere CARFIES, op afstand adopteren! Tobias is nog niet klaar voor adoptie, maar kan wel virtueel geadopteerd worden. Wij hopen voor hem een op-afstand-baasje te vinden die een eenmalige of maandelijkse donatie wilt overmaken. Klik hier of neem contact op met carf.adoption@gmail.com voor meer informatie.

Doe de halsband check

Voorkom een ingegroeide halsband bij uw hond door regelmatig te checken of er een gaatje bij moet. Vooral wanneer je een puppy hebt die nog groeit is het zeer belangrijk om regelmatig te controleren of de halsband niet te strak zit. Zorg altijd dat je 1 a 2 vingers tussen de halsband en de hals van je hond kan plaatsen.